Over padel

Wat is padel?

Waarschijnlijk bent u het al eens tegengekomen. Filmpjes waarin een soort van tennis in een kooi gespeeld wordt en waar de bal zo maar de kooi uit kan vliegen. Dat is Padel! Padel is een relatief jonge sport waar tennis en squash bij elkaar komen. De sport kent zijn bakermat in Mexico waarna er in 1974 de eerste clubs opgericht werden.

Zoals hierboven al gezegd is, is padel eigenlijk een combinatie van tennis en squash. Het spel wordt gespeeld in een stalen kooi waarin glaswanden aanwezig zijn. Padel wordt voornamelijk gespeeld in het dubbelspel waar de spelers de bal op de speelhelft van de tegenstander proberen te slaan. Hierbij moet de bal eerst de grond raken voordat deze de glazen wand mag raken. Door de glazen wanden en het kleine speelveld ontstaan er lange rally’s waardoor niet kracht, maar juist tactiek een belangrijke vereiste is voor de sport.

Een padelbaan met spelers

Momenteel maakt de sport padel een erg grote groei mee. Niet alleen wereldwijd groeit de sport hard, óók in Nederland wordt de sport steeds bekender onder de bevolking. Mede door het kleine speeloppervlak en de extra stuit via de glaswand is het relatief makkelijk het spel op te pakken, waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk is om padel te spelen.